Persbericht

Dierbaar Dier – Op Reis

De volgende Dierbaar Dier tentoonstelling staat gepland voor oktober 2022. Deze vindt weer plaats in Amsterdam bij Galerie /Atelier Saskia Pfaeltzer. Om kunstenaars en publiek wegens alle perikelen rondom Corona een kans te geven zich weer te presenteren en weer gezien te worden.

Verder doen mee; Ina Fekken, Saskia Pfaeltzer, Marlies ter Stege, Geer Steyn, Petra Tolboom en Fiona Zondervan

‘Dierbaar Dier’ gaat op reis, kunstenaar Fiona Zondervan benadert collega’s om tentoonstellingen te maken op onverwachte plekken. Een bijzonder concept op bijzondere locaties. Een tweejaarlijks terugkerend evenement.

‘Dierbaar Dier’ was een tentoonstelling die plaats vond in Museum Møhlmann in Appingedam maart 2019. Fiona Zondervan vierde hiermee haar 30-jarig jubileum als kunstenaar. De tentoonstelling was een overzicht van het werk van Zondervan aangevuld met, speciaal hiervoor gemaakte, kunstwerken van 42 collega-kunstenaars met het dier in de hoofdrol.

De eerste Dierbaar Dier op reis-tentoonstelling vond plaats bij Saskia Pfaeltzer in haar prachtige Atelier/Galerie ruimte in Amsterdam. De tweede tentoonstelling vond plaats in de galerie van Hiske Wiersma in Friesland.

Het uitgangspunt is het dier in al zijn verschijningsvormen. Fiona Zondervan zegt hierover; Dieren verbeelden is al meer dan dertig jaar mijn drijfveer. Door zo intensief met de studie van het dier bezig te zijn word ik ook geconfronteerd met de schaduwzijde van het bestaan, van het voortbestaan wel gezegd. Niet alle dieren die ik verbeeld zijn bedreigd, maar vele wel. Dit gaat mij zeer aan het hart. Het dier en zijn lot raken mij diep. Door beelden van dieren te maken geef ik het dier een gezicht. Daarmee wil ik laten zien hoe bijzonder ze zijn. De urgentie om dat te beseffen is groot. Ik hoop met mijn beelden bij te dragen aan een groter bewustzijn. Dit te delen met een groter publiek door samen te werken met getalenteerde collega’s op bijzondere plekken is een meerwaarde op vele fronten.

Tijdens Dierbaar Dier op reis vind er een verloting van kunstwerken plaats, de opbrengst hiervan komt voor een groot deel ten goede aan een goed doel. Dit is eerdere edities ten goede gekomen aan de Vlinderstichting en aan Wildopvang de Fugelhelling.

Top