Persbericht

Dierbaar Dier – Op Reis

4 kunstenaars – Ed Ubels, Eva Kipp, Hiske Wiersma en Fiona Zondervan

September
open: za-zo: 12-17 uur en op afspraak
Galerie Hiske Wiersma, Berltsum Friesland

‘DierbaarDier’ gaat op reis, kunstenaar Fiona Zondervan benadert collega’s om tentoonstellingen te maken op onverwachte plekken. Een bijzonder concept op bijzondere locaties. Een tweejaarlijks terugkerend evenement.

‘DierbaarDier’ was een tentoonstelling die plaats vond in Museum Møhlmann in Appingedam maart 2019. Fiona Zondervan vierde hiermee haar 30-jarig jubileum als kunstenaar. De tentoonstelling was een overzicht van het werk van Zondervan aangevuld met, speciaal hiervoor gemaakte, kunstwerken van 42 collega-kunstenaars met het dier in de hoofdrol.

De tweede reis-tentoonstelling vindt plaats in de galerie van Hiske Wiersma in Friesland. De kunstwerken van Hiske Wiersma, Eva Kipp, Ed Ubbels en Fiona Zondervan vullen elkaar op een mooie manier aan op deze bijzondere expositie. Er zijn dit keer schilderijen, installaties, foto’s en beelden te zien.

Het uitgangspunt is het dier in al zijn verschijningsvormen. Fiona Zondervan zegt hierover; Dieren verbeelden is al meer dan dertig jaar mijn drijfveer. Door zo intensief met de studie van het dier bezig te zijn word ik ook geconfronteerd met de schaduwzijde van het bestaan, van het voortbestaan wel gezegd. Niet alle dieren die ik verbeeld zijn bedreigd, maar vele wel. Dit gaat mij zeer aan het hart. Het dier en zijn lot raken mij diep. Door beelden van dieren te maken geef ik het dier een gezicht. Daarmee wil ik laten zien hoe bijzonder ze zijn. De urgentie om dat te beseffen is groot. Ik hoop met mijn beelden bij te dragen aan een groter bewustzijn. Dit te delen met een groter publiek door samen te werken met getalenteerde collega’s op bijzondere plekken is een meerwaarde op vele fronten.

Tijdens dierbaar dier op reis vind er een verloting van kunstwerken plaats, de opbrengst hiervan komt voor een groot deel ten goede aan een goed doel. Dit keer is dat vogelasiel, de Fugelhelling in Ureterp.

www.dierbaardier-inbeeld.nl

Top