Harry de Dood

Ik maak vooral honden.
Honden zijn vrij uniek in de zin dat er geen andere diersoort is met zo’n grote variëteit in vorm binnen de soort. De wensen van hondenbezitters en de bereidheid van fokkers om deze te vervullen lijken geen grenzen te kennen. Hierdoor vormen ze een grote inspiratiebron voor mijn werk.

Mijn honden zijn vaak niet erg prettig.
Honden zijn een buitensporige vorm van de natuur, volledig gecreëerd door de mens. Door honden te maken met een extravagante vorm becommentarieer ik de extreme hondenrassen die tegenwoordig worden gefokt. Maar het is ook tegelijkertijd mijn reactie op een doorgeslagen maakbaarheidsmodel waarin de mens meent alles naar zijn hand te kunnen zetten zonder rekening te houden met de gevolgen.

Na mijn afstuderen aan de Amsterdamse Academie voor Beeldende Vorming (nu Breitner Academie), en een aantal jaren beeldhouwen, ben ik geleidelijk aan meer gaan ontwerpen en meubelmaken. Dat doe ik inmiddels al vele jaren met succes. De laatste tijd ben ik echter weer meer aandacht gaan besteden aan het beeldhouwen en heb me toegelegd op bronsgieten. Dit vind ik een geweldige techniek. Het stelt mij in staat kunst en creativiteit te combineren met in historie geworteld vakmanschap. Alle fases van het beeldhouwproces voer ik zelf uit: wasmodel, gipsmal, bronsgieten en patineren.

De bronzen beelden zijn gemaakt volgens de verloren-wasmethode. De grotere beelden worden gegoten door bronsgieterij Atelier 80.

Website Harry de Dood
Contact 0623593253

Top