Petra Boshart

Into the Deep

Mijn werk is altijd een weerslag geweest van mijn leven, terwijl de concepten universeel zijn en verbondenheid met de natuur laten zien, zodat de beschouwer zich herkent.
Soms waren de beelden rauw, krachtig en simpel, soms meer verfijnd en gedetailleerd. Steen is niet modieus, gevoelig voor hypes of momentopnamen. Het gaat hier over oude en diepe lagen, wier betekenissen zich niet direct prijs geven.
De beelden die ik op deze expositie laat zien maken deel uit van de serie Into the Deep.
‘Stroming’ is een terugkerend thema in mijn werk geweest; Of dit nu in de vorm van een gedachtestroom, een rivier of levenssap was, het had voor mij met Panta Rhei te maken. Dit thema kwam letterlijk uit op een fascinatie voor hydrozoa.
Een kwal is de materialisatie van beweging, hij bestaat voor 98% uit water.
Deze serie gaat niet alleen over schoonheid, gratie en beweging, maar zoals ik me recentelijk realiseerde, ook over kwetsbaarheid en fragiliteit. Niet alleen een fase waar ik zelf in verkeer, maar ook onze planeet en haar bewoners.
Door albast als materiaal te kiezen, kon ik de fascinerende transparantie benaderen, maar moest ik me ook uitdrukken in de elementaire vormgeving, die steen eigen is.
Het fluïde vervormbare wordt vorm, ongrijpbaarheid wordt sensueel.

Website www.beeldeninsteen.nl
Contact 06 1211 2537

Top