Petra Tolboom

Huid van de aarde

De afwisseling van het creatieve bedenken, het zoeken, afwegen en kijken en het ambachtelijke aspect van etsen; schuren, ontvetten, bijten en krassen, vind ik ontspannend en inspirerend. Afdrukken is altijd spannend, want zelden is het resultaat zoals je het in je hoofd ‘geprint’ hebt. Voor mij is dat een uitdaging; steeds weer opnieuw kijken en zoeken. Het beeld vraagt aandacht en zo ontstaat de dialoog met mijn prent.

Het landschap geeft mij de mogelijkheid poëtisch en abstract te werken. Kleur over kleur in combinatie met vlak en lijn. In gedachten loop ik door mijn landschappen. De natuur is van een adembenemende schoonheid tot schrikbarend overweldigend. Deze twee en alles daartussen fascineren mij zeer. Mijn werken hebben vaak geen afzonderlijke titels maar maken deel uit van een serie met een thema. Voor mij is het thema belangrijk. Het biedt me focus tijdens het maken en ruimte om uit te diepen.

Het thema waar ik nu mee werk is ‘huid van de aarde’ ; het dierbare dier leeft op, in en boven de huid. Hoewel het in mijn werk geen hoofdrol speelt is het er toch onlosmakelijk mee verbonden.

Website Petra Tolboom
Contact: petra.tolboom@xs4all.nl

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Top