Saskia Pfaeltzer

Uiteenlopende uitbeeldingen

Haar scherpe observaties weet ze moeiteloos tot uitdrukking te brengen in uiteenlopende materialen tot werk; van monumentale porseleinen zuilen tot tien centimeter hoge beeldjes van paarden en danseressen. De combinatie van Pfaeltzer’s trefzekere aanpak, haar beheersing van vele technieken en keuze voor uiteenlopende onderwerpen heeft geleid tot een groot en veelzijdig oeuvre.
Haar beelden, veelal uitbeeldingen van mens- en dierfiguren, zijn herkenbaar en spreken direct tot de kijker. Ze zijn fantasierijk en refereren naar oude beschavingen – een schapenkop op een hoge vaas, giraf- en vogelkoppen en vrouwen met kastelen op hun hoofd.

De collectie van dit jaar bestaat uit grote, giraffen- en eenhoornkoppen op rijk gedecoreerde trapeziumconsoles en vazen met dierenkoppen. De vele schakeringen ijzerchlorides geven de dierenvazen en – portretten een aardse uitstraling.
“In mijn atelier in Jingdezhen ontstonden de werkstukken als vanzelf. Ik had enigszins haast want ik had maar twee maanden en de ovens wachtten, dus ik tekende voort: gevaarlijke krijgers te paard met speren en bontmantels. Figuren met gehoornde mutsen die met bijenzwermen dansen en kale monniken die luit spelen voor de koningin met een geitje aan haar zij. Spetters van ijzerchloride zorgen voor steeds nieuwe ideeën.” 

Website Saskia Pfaeltzer
Contact 06 5490 8196

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Top