Persbericht

Dierbaar Dier – Op Reis

6 kunstenaars – Petra Boshart, Ina Fekken, Saskia Pfaeltzer, Marlies ter Stege, Petra Tolboom en Fiona Zondervan

16 oktober tot en met 1 november 2020

open: vr-za-zo: 13-17 uur en op afspraak
Atelier Saskia Pfaeltzer Amsterdam


‘Dierbaar dier’ gaat op reis, kunstenaar Fiona Zondervan benadert collega’s om tentoonstellingen te maken op onverwachte plekken. Een bijzonder concept op bijzondere locaties.

‘Dierbaar dier’ was een tentoonstelling die plaats vond in Museum Møhlmann in Appingedam maart 2019. Fiona Zondervan vierde hiermee haar 30-jarig jubileum als kunstenaar. De tentoonstelling was een overzicht van het werk van Zondervan aangevuld met, speciaal hiervoor gemaakte, kunstwerken van 42 collega-kunstenaars met het dier in de hoofdrol.

De reis-tentoonstelling vindt dit keer plaats in het atelier van Saskia Pfaeltzer in Amsterdam, samen met 6 collega’s. De kunstwerken van Saskia Pfaeltzer, Petra Boshart, Ina Fekken, Marlies ter Stege, Petra Tolboom en organisator Fiona Zondervan vullen elkaar goed aan op deze bijzondere expositie. De werken zijn uitgevoerd in steen, brons, porselein, mozaïek, papier en grafiek.  
Het uitgangspunt is het dier in al zijn verschijningsvormen. Fiona Zondervan zegt hierover; Dieren verbeelden is al meer dan dertig jaar mijn drijfveer. Door zo intensief met de studie van het dier bezig te zijn word ik ook geconfronteerd met de schaduwzijde van het bestaan, van het voortbestaan wel gezegd. Niet alle dieren die ik verbeeld zijn bedreigd, maar vele wel. Dit gaat mij zeer aan het hart. Het dier en zijn lot raken mij diep. Door beelden van dieren te maken geef ik het dier een gezicht. Daarmee wil ik laten zien hoe bijzonder ze zijn. De urgentie om dat te beseffen is groot. Ik hoop met mijn beelden bij te dragen aan een groter bewustzijn.

Tijdens dierbaar dier op reis vind er een verloting van kunstwerken plaats, de opbrengst hiervan komt voor een groot deel ten goede van een goed doel. Dit keer is dat de Vlinderstichting.

www.dierbaardier-inbeeld.nl

Top